Vajk-Sziget Általános Iskola Energetikai Feljesztés

A PROJEKT LEÍRÁSA

A kivitelezés célja az épület hőveszteségének csökkentésével és az épületgépészeti korszerűsítéssel a fűtéshez szükséges felhasznált hőenergia mennyiségének csökkentése.

Kivitelezés főbb részei:

  • Elavult nyílt égésterű gázkazánok cseréje korszerű kondenzációs kazánokra.
  • Hőtermelő és hőleadó oldal külön választása hőcserélőkkel
  • Régi elavult gépházi berendezések (szivattyúk, szabályozó szelepek, vízlágyító), gépészeti elemek (osztó-gyűjtő, elzárók) komplett cseréje új korszerű műszaki megoldásokkal melyek megfelelnek a jelenlegi környezetvédelmi követelményeknek.
  • Radiátorokon régi szelepek cseréje új thermosztatikus elzárókra.
  • G65-ös gázmérő cseréje G40-es mérőre a költségek csökkentése érdekében.
  • A kazánházba és az alhőközpontba a fűtési rendszer és a körök vezérlésére alkalmas automatika rendszert telepítettünk, amely képes a beépítendő főköri hőmennyiségmérő adatainak kiolvasására és gyűjtésére. Az igény a kazánok egyenkénti modulálása volt a teljesítményigény függvényében az előremenő hőmérséklet kívánt értéken tartásával. A körök előremenő hőmérsékletének finombeállítása a háromjáratú keverőszeleppel történik. A hőleadónkénti szabályozást a radiátorokra helyezett termosztatikus szelepek biztosítják, amelyek eredményeként jelentkező változó víztömegáramot a körönként elhelyezett fordulatszám szabályozású szivattyúk lekezelik. A berervezett energiamenedzsment rendszer megfelel az EN 15232 szabványnak, aktív szabályozásra, valamint a projekt indikátorvállalásainak a tényleges, mért adatokkal történő összevetésére alkalmas „C” kategóriájú energiamenedzsment rendszernek minősül.

PROJEKT ADATOK

KÉPEK A PROJEKTRŐL

Hasonló kivitelezést keres?

Kérjen ajánlatot MOST!